Vorige week kon ik voor het eerst na vier jaar mijn verjaardag op de dag zelf eens ‘gewoon’ thuis vieren. Het voelde niet gewoon omdat ik nog steeds enorm geniet van mijn nieuwe plekje, maar in verhouding met de afgelopen vier jaar was het relatief normaal.

In 2016 maakte ik mijn paralympisch debuut op 9 september, mijn zestiende verjaardag. Ik mocht de 100m rugcrawl in de series zwemmen. Mijn familie zat op de tribune om dit feestje met mij te vieren. Het cadeau kwam een dag later in de vorm van de paralympische titel op de 400m vrije slag S11. Het is het mooiste ‘cadeau’ wat ik tot nu toe heb ‘gekregen!’

Een jaar later stond ik op mijn 17de verjaardag om half vijf op om van Amsterdam naar Flagstaff (Amerika) te reizen. Een reis van meer dan 24 uur. Het was dan ook mijn langste verjaardag ooit, 33 uur. Het was een behoorlijk slopende dag, maar met een leuke herinnering. Van het cabinepersoneel heb ik een verjaardagskaart met alle namen van de crewleden gekregen. De reis verliep voorspoedig en ik kon lang genieten van mijn verjaardag.

Op mijn 18de verjaardag zou ik de Amsterdam City Swim zwemmen om geld in te zamelen voor ALS. Samen met Eline van der Wal was het de bedoeling om 2,1 km door de grachten van Amsterdam te zwemmen. Helaas was er een bacterie die de gezondheid van de deelnemers in gevaar bracht waardoor we de route lopend hebben afgelegd. Ondanks dat was er een mooi bedrag opgehaald om onderzoek naar genezing van ALS patiënten te bekostigen.  Wat mij betreft ook een prachtig cadeau!

Vorig jaar, in 2019, stond ik op het startblok in het Olympisch stadion in London om de 50m vrije slag finale te zwemmen tijdens de wereldkampioenschappen. Met mijn tijd werd ik tweede! Ook bij deze verjaardag was een groot deel van mijn familie aanwezig. Het uiteindelijke feestje hebben we gehouden na terugkomst.

Na deze vier korte terugblikken was mijn twintigste verjaardag rustig, des al niet te min erg gezellig. Ik heb leuke cadeautjes voor in mijn nieuwe huisje gekregen en gezellig bijgepraat met een aantal teamgenoten en vriendinnen. Zo blijft iedere verjaardag erg bijzonder!

Bijschrift foto:
Missie H2 gaf mij voor mijn 20ste verjaardag een origineel en toepasselijk cadeau.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *