Terwijl velen van ons op zaterdag 5 december vol spanning de pakjes van sinterklaas mochten uitpakken, was de spanning voor mij vooral gericht op mijn 100m vrije slag finale tijdens de derde dag van de Rotterdam qualification meet. Deze wedstrijd gold als kwalificatie toernooi voor de paralympische spelen in Tokyo komende zomer. Op de 50m en 100m vrije slag heb ik nogmaals aan de limieten voldaan.

De 100m rugslag staat ook op het programma in Tokio. Rugcrawl is niet mijn sterkste slag en het limiet was dan ook een stap te ver. Mijn persoonlijk record stond van november op 1:24,86. Deze tijd heb ik weten terug te brengen naar 1:22,91, een verbetering van bijna 2 seconden. Mijn tijd is de snelste ooit gezwommen bij de S11 dames in Nederland. Het oude Nederlands record stond op naam van Marion Nijhof uit 2004 (1:24,55). Voor het eerst in mijn zwem carrière heb ik op alle slagen een Nederlands record in handen. Daarnaast is mijn 100m rugslag eindelijk sneller dan mijn 100m schoolslag.

Op de tweede dag van de Rotterdam Qualification meet zwom ik de 200m vrije slag. Deze maakt geen deel uit van het paralympisch programma voor de S11. Toch is het een goede afstand om te zwemmen ter voorbereiding op de 400m vrije slag, die wel wordt gezwommen op de paralympisch spelen. Ook op deze afstand wist ik net als alle andere afstanden die ik heb gezwommen het hoogste punten aantal te zwemmen in de paralympische finale en daarmee de winst te behalen.

Het was ontzettend gaaf om weer te mogen racen! Ik ben erg dankbaar dat in deze omstandigheden wij nog wedstrijden mogen en kunnen zwemmen in een veilige situatie. Ondanks een paar dagen quarantaine voor het toernooi heb ik toch kunnen laten zien wat ik in huis heb.


Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *